Lanthia Resort

A high-end hospitality project balances Sardinian tradition and contemporary design

Lanthia Resort is a boutique hotel on the gulf of Santa Maria Navarrese.

The first phase of the project involved the restoration of a 1960s hotel building and its fair face granite-stone masonry. Subsequently, an extension was made by adding four separate rooms in the garden, by connecting the central body with the pinewood facing the sea, and by building the kiosk.

The interior, the furniture design and the lighting fixtures explicitly recall Sardinian tradition with an added contemporary touch.

A further extension phase is still in progress and involves the addition of rooms and facilities, and the restoration of two historical buildings near the beach.

Lanthia Resort furniture 

Location

  • Santa Maria Navarrese (municipality of Baunei), Sardinia

Years

  • 2007 - 2017

Client

  • Me.De.As. S.r.L.

Assignment

  • Definitive project and working drawings, works supervision, furniture design and graphic artwork

Team

  • Luca Mereu

Consultants

  • Mattioli Associati (master planning), Salvatore Sannio (structure), Alberto Licheri (FSE, coordination for safety and health matters), Paolo Piga (MEP)

Photo & Video Credits

  • VanMossevelde+N
  • Alexandra Mascia
  • Remo Congia